Ask ullgarn

Ask ullgarn

Jeg er veldig glad for og stolt over å kunne ha norskprodusert ullgarn i min butikk!

Det er ikke så mange norske produsenter igjen som har all sin garnproduksjon i Norge, men de setter veldig store krav til hvordan råvaren de importerer er produsert med god kvalitet i alle ledd feks hvordan dyr og mennesker har det. 

Hillesvåg Ullvarefabrikk produserer alt ullgarnet selv på fabrikken. Ulla kommer fra norske sauer og blir farga og spunnet hos dem. Unntaket er vaskinga. Siden det ikke er mulig å vaske ulla i Norge, blir den sendt til England for vasking. Ulla blir merka slik at fabrikken vet hvor ulla kommer fra. 

Ask er et av ullgarnene som Hillesvågullvarefabrikk har i sitt sortiment.,Garnet er et totrådet ullgarn som er spunnet av ulla fra norsk kvit sau. Ask brukes mye til koftestrikk, men kan fint brukes til andre plagg, votter, gensere og jakker. Garnet har en utrolig god spenst og kan fint strikkes fra pinner 2 mm til 4,5/5mm!

Det skjer nesten noe magisk med ulla etter en vask da maskene på en måte «setter seg» og gir  et veldig fint og mykt strikka plagg. 

Jeg har mange fine farger av garnet i butikken og i nettbutikken. Andre farger bestilles inn hvis det er behov for det. Siden etterspørselen hos fabrikken er høy for tiden, må det beregnes litt lengre leveringstid enn normalt. 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.