BLÅNE pelsull

BLÅNE pelsull

Blåne pelsull er  spunnet av ulla fra norsk pelssau. Det er bare Hillesvåg ullvarefabrikk som spinner garn fra pelsull. Pelssauen har ikke hvit ull så alle fargene blir farget på den grå naturlige fargen. Det er dette jeg liker så godt med Blåne. Garnet får en nydelig melering som gir et veldig fint fargespill. Selv om garnet er et tykt garn, blir plaggene lette å ha på, samtidig som de varmer godt.

Blåne får en litt pusete overflate, nesten som mohair, og gir veldig myke plagg. Siden dette garnet egner seg til uteplagg, har jeg som regel noe under genseren når jeg bruker den.

Linka Neumann, som er forfatter av  Villmarksbøkene,  bruker mye Blåne i sine oppskrifter. Hun er opptatt av at garnet hun bruker skal være av god kvalitet og tåle å brukes mye ute i vær og vind. 

Montisgenser kan du få kjøpt som strikkepakke. Du finner den under Strikkepakker – Strikkedrøm (strikkedrom.no  Jeg gjør oppmerksom på at oppskriften selges kun med garnet, men at du selv velger ut de fargene og garnmengden du trenger til din størrelse. 

 

 

Montisgenser i Blåne. 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.