Hvilken strikkepinne skal jeg velge?

Hvilken strikkepinne skal jeg velge?

Hvilken strikkepinne skal jeg velge? 

Rundpinner eller strømpepinner? Trepinner, metall eller bambuspinner?

Det finnes utrolig mange forskjellige typer strikkepinner på markedet og de er også laget av forskjellig materiale. 

Mitt tips til valg av pinner, er å tenke over hva man skal strikke og hvilket garn ein skal bruke.  Pinnene oppfører seg forskjellig på ulikt garn. feks er glatte pinner lettere å strikke med  på mohairgarn da maskene glir lettere over pinnen. Skal jeg strikke sokker med strømpepinner, synes jeg det er lettere å bruke trepinner/bambus pga av at pinnene ikke er så glatte og detter ut av maskene hele tiden slik som metallpinner fort gjør.

Det sies at verktøyet er "halve jobben". Slik er det også med strikkepinner. Bruk gode strikkepinner som lar maskene gli godt og lett over pinnen slik at du får en fin flyt på strikketøyet. Strikkepinner med hakk i overgangen mellom waier og pinnen, eller pinne som er så trå at du må skyve maskene, er utrolig tungvint og tungt å strikke med!

Visste du også at med å skifte type pinne kan føre til endring av strikkefastheten din?

Pinner av tre eller firkantpinner, kan føre til at du strikker fastere. Jeg har selv erfart å strikke fastere med trepinner og firkantpinner fra Cubics enn med metallpinner. 

Kanskje du neste gang du sliter med å få riktig strikkefasthet, kan bytte til en annen type pinne, feks i tre? Det kan være det lille som må til for at strikkefastheten skal stemme. 

Til syvende og sist , er valg av pinner og hvilke pinner vi liker best å strikke med, individuelt. Prøv deg fram!

 

Marlyn

 

 

 

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.