Lett lopi

Lett lopi

LETT LOPI

 Egenskaper

Det islandske garnet Lett lopi er et garn med spesielle egenskaper. Måten ullfibrene er bygd opp på, er med på å gi ulla en kvalitet som tåler hardt vær, regn, og er isolerende og varm. De ytre fibrene er lange, blanke og sterke, mens de indre fibrene, den innerste ulla på sauen, er fine og myke.

Lett lopi er et garn som har en nydelig melering og kommer i mange fine farger. Garnet er lett spunnet, noe som gjør at tråden er lett å ryke av. Måten garnet er spunnet på, gjør at plagg strikket i lett lopi, blir lette samtidig som de varmer.

Garnet er litt «røft».  Strikker du med garnet, kan du også oppleve å finne rusk i garnbunten! Ikke fortvil, det er helt normalt for dette garnet.

Lett lopi kan for noen oppleves som litt hardt å strikke med. Plaggene blir imidlertid utrolig myke jo mer du bruker de!

Mine kunder er veldig glade i genseren de har strikket i lett lopi!

Vasking

Som alle plagg strikket i ren ull, er det lurt å vaske de minst mulig. Du kan heller henge de ut til lufting. Må for eksempel genseren vaskes, kan du vaske den i lunka vann for hånd med litt ullsåpe, skylle den godt og sentrifugere den i maskinen. Da blir den myk og god.

 

Garnet finner du i nettbutikken under kategori «garn». https://strikkedrom.no/collections/islandsk-ull

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.